Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukorica pelyhes csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg szeletelt csirkemell
  • só
  • 3 db tojás
  • 20 dkg kukoricapehely
  • finomliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése

A szeletelt csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat megsózzuk, és félretesszük pár percre, hogy a só beszívódjon.

Egy tálban felverjük a tojásokat, egy másik tálba lisztet teszünk, a harmadikba pedig összekeverjük a durvára tört kukoricapelyhet és a zsemlemorzsát 2:1 arányban (pl. 2 rész kukoricapehely, 1 rész zsemlemorzsa).

A csirkemellszeleteket először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe. A panírt alaposan rányomkodjuk, hogy jól tapadjon.

Egy serpenyőben vagy lábosban bőséges olajat melegítünk közepes hőmérsékletre (kb. 170-180°C). A panírozott csirkemelleket az olajba tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg, és belül is átsüljön.

A megsült csirkemelleket papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kukorica-pelyhes-csirkemell/