Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 200 g morzsolt csemegekukorica
- 250 g tejföl
- 150 g natúr joghurt
- egy csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- tárkony
- 1 tojás
- kakukkfű
- 1 ek finomliszt
- 100 gramm reszelt trappista sajt
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon elősütöm.
A tejfölt a joghurttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a kukoricát is. (Ha mirelit, vagy nyers, főzzük meg előtte.)
Az elkészült csirkemellet egy tűzálló tálba helyezem, ráöntöm a szószt, meghintem reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.
Köretként rizzsel, bulgurral, vagy kölessel tálalom.

