Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 doboz csemegekukorica konzerv
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 10 dkg trappista sajt
- őrölt bors
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és felszeleteljük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, majd egy serpenyőben kevés olajon 1-2 perc alatt mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olvasztott vajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a kukoricát, a tejfölt és a tojás sárgáját. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól elkeverjük.
A csirkemell szeleteket egy kivajazott tepsiben egymás mellé helyezzük, majd a kukoricás masszát egyenletesen eloszlatjuk rajta. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint tálalhatjuk burgonyapürével vagy párolt rizzsel.


