Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 kislepény vagy 1 óriás lepény 1. réteg: 200 g füstölt szalonna 6 evőkanál grill vagy barbeque szósz 2 fej lilahagyma rozmaring só, bors 2. réteg 500 g csirkemellfilé só, bors 5 evőkanál liszt 2-3 tojás 5 evőkanál zsemlemorzsa 4 evőkanál pirospaprika 2 evőkanál só olaj a sütéshez 3. réteg: 5 evőkanál tejföl 5 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
PZsofi
Beküldte: 2014.12.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kislepény vagy 1 óriás lepény

1. réteg:

  • 200 g füstölt szalonna
  • 6 evőkanál grill vagy barbeque szósz
  • 2 fej lilahagyma
  • rozmaring
  • só, bors

2. réteg

  • 500 g csirkemellfilé
  • só, bors
  • 5 evőkanál liszt
  • 2-3 tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál só
  • olaj a sütéshez

3. réteg:

  • 5 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

4. réteg:

  • rukkola
  • édes chiliszósz


Elkészítése:

Először előkészítjük a lepényeket. Levágjuk a lepények felső egyharmadát és félretesszük. Az alsó részekből kiszedjük a belsejét, úgy, hogy a végén egy kis kosár formát kapjunk, amibe majd a rétegeket tehetjük.

Az első réteg elkészítéséhez felkockázzuk a lilahagymát és felcsíkozzuk a szalonnát. Ezeket serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és megdinszteljük. Amikor kész, hozzáadjuk a grill vagy barbeque szószt és alaposan összekeverjük. Ezt a szószt szétosztjuk a lepényekben.

A második réteg készítéskor felkockázzuk a húst, fűszerezzük, majd bepanírozzuk a szokott módon, annyi külömbséggel, hogy a zsemlemorzsát összekeverjük a paprikával és a sóval, és ebbe a bundába forgatjuk bele a lisztezett, tojásozott húsdarabokat. Olajban kisütjük és szétosztjuk a lepényekben az első réteg tetején.

A harmadik réteg ismét egy szósz, amihez a tejfölt és a majonézt elkeverjük a fűszerekkel és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezt a húsréteg tetejére kenjük.

Az utolsó, negyedik réteg mindössze annyiból áll, hogy aprított rukkolát szórunk a harmadik rétegre, a lepény levágott felső egyharmadát pedig megkenjük édes chiliszósszal. A lepény tetejét ráborítjuk az alsó, töltött részre és már lehet is enni.
[box style=”info”]Ez egy igazán különleges hamburger, a siker garantált! Egyszerre sós, ropogós, krémes, picit édes és csípős, valamit fűszeres. Remélem másoknak is hamar a kedvence lesz! :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
PZsofi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is