Elkészítése
A pulykamelleket felszeleteljük és kiklopfoljuk, hogy jó nagy szeleteket kapjunk, majd sózzuk és borsozzuk.
A vékonyra szeletelt kaliforniai paprikát, hússzeletenként 3 zöldspárgát ráhelyezünk a hússzelet közepére. A spárga tetejére kockára vagdalt cheddart szórunk. A húsokat kétfelől behajtjuk és felgöngyöljük, így egy húshengert kapunk.
A húsokat lisztbe, majd felvert tojásba, legvégül zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő olajban, lassú tüzön, aranysárgára sütjük a húsokat. Az elején kb 7 percig lefedve sütjük. Leellenőrizzük, hogy jól átsült-e a húsrolád. Hurkapálcika erre tökéletes.
A húsokat kiszedjük és pihentetjük.
Édesburgonya pürével, krumplipürével, párolt zöldséggel, párolt rizzsel, sültkrumplival tálalhatjuk.
A püréhez az édesburgonyát megtisztítjuk,, kockára vágjuk és mmegfőzzük. Leszűrjük és a vajjal, sóval, reszelt gyömbérrel, kardamommal és a tejszínnel pürévé törjük, majd kanállal jól kikeverjük.
Van amikor fele-fele arányban tálalok. Vagyis egyik felébe édesburgonya pürét, másik felébe krumplipürét helyezek és köretkorongba nyomkodom.
Az egészet vajon átforgatott angol zellerszárral spékelem, ami egyben egyedi dekoráció is.









