Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Különleges pulykatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalok.

  • 1 kg csont nélküli pulykamell
  • 9 darab zöldspárga
  • 1 darab piros húsú kaliforniai paprika
  • 15 dkg cheddar kockára vágva
  • 5 tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • só
  • bors

Édesburgonyapüré

  • 2 darab közepes édesburgonya
  • 8 dkg vaj
  • só
  • reszelt gyömbér
  • csipet őrölt kardamom
  • 4 evőkanál tejszín (kb)

Elkészítése

A pulykamelleket felszeleteljük és kiklopfoljuk, hogy jó nagy szeleteket kapjunk, majd sózzuk és borsozzuk.

A vékonyra szeletelt kaliforniai paprikát, hússzeletenként 3 zöldspárgát ráhelyezünk a hússzelet közepére. A spárga tetejére kockára vagdalt cheddart szórunk. A húsokat kétfelől behajtjuk és felgöngyöljük, így egy húshengert kapunk.

A húsokat lisztbe, majd felvert tojásba, legvégül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő olajban, lassú tüzön, aranysárgára sütjük a húsokat. Az elején kb 7 percig lefedve sütjük. Leellenőrizzük, hogy jól átsült-e a húsrolád. Hurkapálcika erre tökéletes.

A húsokat kiszedjük és pihentetjük.

Édesburgonya pürével, krumplipürével, párolt zöldséggel, párolt rizzsel, sültkrumplival tálalhatjuk.

A püréhez az édesburgonyát megtisztítjuk,, kockára vágjuk és mmegfőzzük. Leszűrjük és a vajjal, sóval, reszelt gyömbérrel, kardamommal és a tejszínnel pürévé törjük, majd kanállal jól kikeverjük.

Van amikor fele-fele arányban tálalok. Vagyis egyik felébe édesburgonya pürét, másik felébe krumplipürét helyezek és köretkorongba nyomkodom.

Az egészet vajon átforgatott angol zellerszárral spékelem, ami egyben egyedi dekoráció is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kulonleges-pulykatekercs/