Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 kisebb méretű csirkemell filé
- 2 csipetnyi kurkuma
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 2 ág kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- fél dl fehérbor
Elkészítése:
A filét megmossuk, a vizet leitatjuk a húsról, félbe vágjuk, majd keresztben 3-4 cm széles szeleteket vágunk belőle.
Fűszerezzük sóval, borssal, meghintjük kurkumával és rálocsolunk egy evőkanál olívaolajat. Jól beleforgatjuk és 20-30 percig pihentetjük.
A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, beleteszünk két friss kakukkfűágat, amikor forró a serpenyő beletesszük a húst. Mindkét oldalát elősütjük (oldalanként 2-3 perc), majd rátesszük a vajat, beleöntjük a bort és fedő alatt pároljuk kb 5-6 percig.
Forrón tálaljuk.
Én most padlizsánraguval kínáltam. Recept: http://localhost/receptneked.hu/edes-sutemenyek/padlizsan-ragu/
Jó étvágyat kívánok!

