Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Zöldséges ételek

Lapcsánka marinált lila hagymával és pulykasülttel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Lapcsánka: 1 kg sárga burgonya 2 tojás 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só cayenne bors 1 ek aprított medvehagyma, vagy metélőhagyma őrölt bors 1 kk magos mustár Marinált lila hagyma 2 személyre: 2 lila hagyma 3-4 ek balzsamecet kevés só 1 ek olívaolaj 1 kk méz Hús: 2 pulykacombfilé 1 kk só őrölt fekete […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

Lapcsánka:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • cayenne bors
  • 1 ek aprított medvehagyma, vagy metélőhagyma
  • őrölt bors
  • 1 kk magos mustár

Marinált lila hagyma 2 személyre:

  • 2 lila hagyma
  • 3-4 ek balzsamecet
  • kevés só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk méz

Hús:

  • 2 pulykacombfilé
  • 1 kk só
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • rozmaring


Elkészítése:

Lapcsánka készítése:

A burgonyát félkeményre főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni, és váljunk meg a héjától. Káposztareszelőn reszeljük le, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele az apróra vágott medvehagymát, majd a cayenne borsot, a mustárt, a reszelt fokhagymát és vöröshagymát, valamint a tojásokat. Összekeverjük, és nedves kézzel pogácsákat készítünk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és süssük lassan, közepes lángon, egy kissé ellapítva szép pirosra mindkét oldalát.

A marinált hagyma készítése:

A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, a mézet rácsorgatjuk, majd fehér balzsamecetet öntünk rá. Összekeverjük. Így hagyjuk 1 órát állni hűtőben letakarva. Végül olívával meglocsoljuk, és tálaljuk.

A hús elkészítése:

A húsokat megmossuk, és kettévágjuk. Előkészítünk egy tepsit, és olívaolajjal meglocsoljuk. Ráültetjük a pulykacombfiléket, sózzuk, borsozzuk, és vágott rozmaringgal megszórjuk. Alufóliával letakarva lassú fokozaton, 150 fokos sütőben puhára sütjük. A lapcsánkával és a marinált lila hagymával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is