Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A szalonnát felszeleteljük, a szélüket bevagdaljuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöket kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a feldarabolt csirkét. Néhány percig pirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a kicsumázott, karikákra vágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Az egészet megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk.

Amikor a hús már majdnem megpuhult, beletesszük a maradék karikákra vágott zöldpaprikát is. Tálaláskor a melegen tartott, ropogósra sütött szalonnaszeletekkel koronázzuk a kész ételt.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/lecsos-csirke-4/