Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós csirke tarhonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lecsós csirkéhez

  • 70 dkg csirkeaprólék
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • csipet bors
  • csipet majoránna
  • 1 üveg lecsó (720 ml-es)

Tarhonyához

  • 1 csomag tarhonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • chilipehely ízlés szerint

Elkészítése

A csirke részeit megmossuk és feldaraboljuk.

A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és a fűszereket.

Felöntjük 7-8 dl vízzel, jól elkeverjük és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt puhára főzzük.

Időnként rákóstolunk, ha igényli sózhatjuk.

Mielőtt a hús már teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a lecsót és további 10-15 perc alatt készre főzzük.

A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk és lassú lángon puhára főzzük. Leszűrjük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd szűrőben lecsepegtetjük. Ízlés szerint chilivel, illetve cayenne borssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/lecsos-csirke-tarhonyaval/