Elkészítése
A csirkemell elkészítése
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. A szeleteket tepsibe fektetjük, meglocsoljuk kevés olajjal, és egy kis vizet is öntünk alá.
A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 15 perc alatt a hús megpárolódik. Ekkor a fóliát levesszük, a fokhagymát rátörjük, majd tovább sütjük, amíg a csirkemell megpuhul.
Ha puha, a tetejére öntjük a lecsót, és még 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A rizs elkészítése
A rizst megmossuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a rizs kétszeres mennyiségének megfelelő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fél zöld paprikát.
Fedő alatt puhára pároljuk, majd melegen tálaljuk a lecsós csirkemell mellé.
Tipp
A csirkemell alá öntött kevés víz segít, hogy a hús ne száradjon ki. A párolt rizsbe tehetünk egy darabka vajat tálalás előtt, hogy puhább és ízletesebb legyen.
