Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós csirkemell párolt rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • só
  • bors
  • olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg natúr lecsó
  • 0,5 kg rizs
  • 0,5 db zöldpaprika

Elkészítése

A csirkemell elkészítése

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. A szeleteket tepsibe fektetjük, meglocsoljuk kevés olajjal, és egy kis vizet is öntünk alá.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 15 perc alatt a hús megpárolódik. Ekkor a fóliát levesszük, a fokhagymát rátörjük, majd tovább sütjük, amíg a csirkemell megpuhul.

Ha puha, a tetejére öntjük a lecsót, és még 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy az ízek összeérjenek.

A rizs elkészítése

A rizst megmossuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a rizs kétszeres mennyiségének megfelelő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fél zöld paprikát.

Fedő alatt puhára pároljuk, majd melegen tálaljuk a lecsós csirkemell mellé.

Tipp

A csirkemell alá öntött kevés víz segít, hogy a hús ne száradjon ki. A párolt rizsbe tehetünk egy darabka vajat tálalás előtt, hogy puhább és ízletesebb legyen.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/lecsos-csirkemell-parolt-rizzsel/