Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2-3 nagyobb paradicsom
  • 3-4 nagyobb paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • kb 6-10 dkg zsiradék (ízlés szerint, hogy mennyire szeretnénk szaftosra)
  • 1 kg megtisztított máj
  • fűszerek ízlés szerint


Elkészítése:

Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Aztán hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, megforgatom a hagymás-zsiradékban. Aztán kevés vizet öntök hozzá és kevés pirospaprikát szórok rá. Fedő alatt párolom addig, míg a paradicsomszeletek szét nem mállnak.

Aztán belerakom a májat, összekeverem a lecsóval, fűszerezem ízlés szerint. Személy szerint én delikátot és piros aranyat szoktam használni, utóbbi csípős. Fedő alatt puhára párolom és már tálalható is.
[box style=”info”]A tálalás történhet rizzsel, kenyérrel, mindenkinek ízlése szerint.
Elkészítés nagyon egyszerű, szerintem mindenki tudja, de azért kezdő szakácsok számára segíthet a leírás.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/lecsos-maj/