Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: egy egész csirkemell filé 3 db light Medve sajt 3-4 szelet zöld fűszeres kecskesajt 2 teáskanál kókuszzsír zöld fűszerek: lestyán,oregánó,kakukkfű 3 csipenyi szárított kapor egy evőkanál joghurt néhány szelet lila hagyma egy db szárított paradicsom egy kis sárgarépa egy kisebb cukkini fele 2-3 szelet zeller só 1 dl húsleves alaplé Elkészítése: A csirkemellet megmossuk,majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.04.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • egy egész csirkemell filé
  • 3 db light Medve sajt
  • 3-4 szelet zöld fűszeres kecskesajt
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • zöld fűszerek: lestyán,oregánó,kakukkfű
  • 3 csipenyi szárított kapor
  • egy evőkanál joghurt
  • néhány szelet lila hagyma
  • egy db szárított paradicsom
  • egy kis sárgarépa
  • egy kisebb cukkini fele
  • 2-3 szelet zeller
  • 1 dl húsleves alaplé


Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)

A joghurtot, összekeverjük a szárított kaporral, két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük.

Közben bekapcsoljuk a sütőt.

Megpucoljuk a sárgarépát, zellert felkarikázzuk, a cukkinit. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.

Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot,majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.

Ráfektetünk néhány lestyán, és oregánó, kakukkfű ágat, egy szárított paradicsomot,néhány szelet lila hagymát.

Ráöntjük a húsleves alaplét, lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk ( én most kevésbé pirítottam meg)

Fejes salátával, zöldségekkel, illetve héjában sült krumplival, kapros joghurt öntettel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]Ami egészséges az még lehet finom és ízletes. Ha sok zöld fűszerfélét használunk kiválthatjuk vele a borsot,könnyebben emészthetővé válik az étel.Epediétába is beiktatható recept,de a hagymát csak a hús mellé tegyük,hogy csak ízesítse az ételt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is