Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg libamáj
- 4 db nagyobb savanykás alma
- 10 dkg gesztenye massza
- 40 dkg burgonya
- tej
- teavaj
- só
- bors
Elkészítése:
A libamájat megtisztítom, sózom, borsozom és serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Közben az alma csutkáját kivágom és felkarikázom. A burgonyát sós vízben puhára főzöm. A leszűrt burgonyából a szokásos módon pürét készítek, de bele keverem a gesztenye masszát is.
A libamáj vissza maradt zsírján átsütöm az alma karikákat is. Tálalásnál a libamájat és az alma karikákat felváltva teszem a tányérra, a pürét gombócokban tálaltam.
[box style=”info”]Használhatunk friss gesztenyét is, akkor előbb meg kell főzni majd pürésíteni a gesztenyét. Mivel ez inkább elő étel, nem kell túl sokat tálalni belőle.[/box]
