Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Libamáj, grillezett alma, gesztenyés burgonyapüré recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg libamáj
  • 4 db nagyobb savanykás alma
  • 10 dkg gesztenye massza
  • 40 dkg burgonya
  • tej
  • teavaj
  • só
  • bors


Elkészítése:

A libamájat megtisztítom, sózom, borsozom és serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Közben az alma csutkáját kivágom és felkarikázom. A burgonyát sós vízben puhára főzöm. A leszűrt burgonyából a szokásos módon pürét készítek, de bele keverem a gesztenye masszát is.

A libamáj vissza maradt zsírján átsütöm az alma karikákat is. Tálalásnál a libamájat és az alma karikákat felváltva teszem a tányérra, a pürét gombócokban tálaltam.

[box style=”info”]Használhatunk friss gesztenyét is, akkor előbb meg kell főzni majd pürésíteni a gesztenyét. Mivel ez inkább elő étel, nem kell túl sokat tálalni belőle.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/libamaj-grillezett-alma-gesztenyes-burgonyapure/