A liba apróhúst daráljuk le, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a liba fűszerkeverékkel. A befűszerezett húst tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Vágjuk a megtisztított hagymákat félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy edényben, majd tegyük bele a felvágott hagymát. Szórjuk rá a cukrot, majd pároljuk meg. Adjuk hozzá a lekvárt és keverjük el jól. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor édesítsünk még rajta barna cukorral. Főzzük még kb 10 percig a lekvárral, végül ízesítsük a balzsamecettel.
Formázzuk meg a húspogácsákat az ízesített húsból, majd egy forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalát.
A hideg májból vágjunk ujjnyi szeleteket. Egy vastag falú serpenyőt majdnem egészen forróra melegítsünk fel és rakjuk bele a májszeleteket, ízesítsük sóval, borssal. Amikor erősen barnulni kezdnek a májszeletek fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg kb 1,5-2 perc alatt.
A zsemlék mindkét felét pirítsuk meg egy serpenyőben.
Állítsuk össze a hamburgereket: az elfelezett zsemléket kenjük meg a szósszal, majd rakjunk rá ízlés szerint jégsaláta leveleket. A jégsaláta tetejére rakjunk a hagymalekvárból. A hagyma tetejére rakjuk rá a húst, majd tegyünk a hús tetejére, paradicsomot és hagymalekvárt.
A hagymalekvár tetejére helyezzük rá a májszeleteket, majd a hamburger zsemlék tetejét kenjük meg a szósszal és rakjuk rá a máj tetejére.