Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hosszában kettévágjuk a húst. Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózzuk és borsozzuk. Felhevítjük az olajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük. Felforrósítjuk a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a felhevült zsírra tesszük. Kis lángon üvegesre pirítjuk, majd ezt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
enicipicikonyham
Beküldte: 2018.06.12.

Húshoz

Burgonyabundához

Quinoa-hoz

Elkészítése

Hosszában kettévágjuk a húst. Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózzuk és borsozzuk.

Felhevítjük az olajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

Felforrósítjuk a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a felhevült zsírra tesszük. Kis lángon üvegesre pirítjuk, majd ezt is félretesszük.

A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval áttörjük, majd langyosra hűtjük.

A bunda összes hozzávalóját: a zsíros hagymát, a lisztet és a krumplit egy mélyebb tálba tesszük, ha szükséges, még picit sózzuk és tészta állagúra gyúrjuk.

Kivajazunk egy tepsit vagy kibéleljük sütőpapírral.

Mivel négy szelet húsunk van, a tésztát négy részre osztjuk. Egyesével golyót formálunk belőle, a tenyerünkben ellapítjuk valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Rátesszük a csirkemellet, majd minden oldalát behajtjuk, összenyomkodjuk, hogy mindenhol fedje a bunda a húst.

A kivajazott tepsibe sorakoztatjuk és mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítünk.

185 fokon 30 percig sütöm őket.

A quinoa-hoz az olajat felmelegítjük. A vöröshagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd az olajon pirítani kezdjük. Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, rátesszük az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze. Néhányszor átkeverjük, majd felöntjük a vízzel, amibe beledobjuk a tyúkhúsleves kockát is.

Időnként megkeverve, közepes lángon ks 25 percig főzzük.

Amikor azt tapasztaljuk, hogy a kis szemcsék kidurrantak, akkor már gyakorlatilag készen is vagyunk. Nincs más hátra, mint elforralni alóla a felesleges vizet.

Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén sózzuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
enicipicikonyham
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is