Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors

Burgonyabundához

  • 500 g főtt burgonya
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál libazsír
  • só

Quinoa-hoz

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g quinoa (átmosva)
  • 1 darab tyúkhúsleves kocka
  • 5 dl víz
  • só

Elkészítése

Hosszában kettévágjuk a húst. Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózzuk és borsozzuk.

Felhevítjük az olajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

Felforrósítjuk a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a felhevült zsírra tesszük. Kis lángon üvegesre pirítjuk, majd ezt is félretesszük.

A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval áttörjük, majd langyosra hűtjük.

A bunda összes hozzávalóját: a zsíros hagymát, a lisztet és a krumplit egy mélyebb tálba tesszük, ha szükséges, még picit sózzuk és tészta állagúra gyúrjuk.

Kivajazunk egy tepsit vagy kibéleljük sütőpapírral.

Mivel négy szelet húsunk van, a tésztát négy részre osztjuk. Egyesével golyót formálunk belőle, a tenyerünkben ellapítjuk valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Rátesszük a csirkemellet, majd minden oldalát behajtjuk, összenyomkodjuk, hogy mindenhol fedje a bunda a húst.

A kivajazott tepsibe sorakoztatjuk és mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítünk.

185 fokon 30 percig sütöm őket.

A quinoa-hoz az olajat felmelegítjük. A vöröshagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd az olajon pirítani kezdjük. Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, rátesszük az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze. Néhányszor átkeverjük, majd felöntjük a vízzel, amibe beledobjuk a tyúkhúsleves kockát is.

Időnként megkeverve, közepes lángon ks 25 percig főzzük.

Amikor azt tapasztaljuk, hogy a kis szemcsék kidurrantak, akkor már gyakorlatilag készen is vagyunk. Nincs más hátra, mint elforralni alóla a felesleges vizet.

Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén sózzuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/lilahagymas-burgonyabundaban-sult-csirkemell-quinoaval/