Hosszában kettévágjuk a húst. Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózzuk és borsozzuk.
Felhevítjük az olajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
Felforrósítjuk a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a felhevült zsírra tesszük. Kis lángon üvegesre pirítjuk, majd ezt is félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval áttörjük, majd langyosra hűtjük.
A bunda összes hozzávalóját: a zsíros hagymát, a lisztet és a krumplit egy mélyebb tálba tesszük, ha szükséges, még picit sózzuk és tészta állagúra gyúrjuk.
Kivajazunk egy tepsit vagy kibéleljük sütőpapírral.
Mivel négy szelet húsunk van, a tésztát négy részre osztjuk. Egyesével golyót formálunk belőle, a tenyerünkben ellapítjuk valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Rátesszük a csirkemellet, majd minden oldalát behajtjuk, összenyomkodjuk, hogy mindenhol fedje a bunda a húst.
A kivajazott tepsibe sorakoztatjuk és mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítünk.
185 fokon 30 percig sütöm őket.
A quinoa-hoz az olajat felmelegítjük. A vöröshagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd az olajon pirítani kezdjük. Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, rátesszük az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze. Néhányszor átkeverjük, majd felöntjük a vízzel, amibe beledobjuk a tyúkhúsleves kockát is.
Időnként megkeverve, közepes lángon ks 25 percig főzzük.
Amikor azt tapasztaljuk, hogy a kis szemcsék kidurrantak, akkor már gyakorlatilag készen is vagyunk. Nincs más hátra, mint elforralni alóla a felesleges vizet.
Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén sózzuk.