Elkészítése
Előkészítés
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sóval és borssal ízesítjük. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a húst belerakjuk, aláöntünk fél deci vizet, majd alufóliával lefedve 180 °C-os sütőben kb. 25 percig sütjük.
Mártás
A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, és 3 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A reszelt sajtot a tejföllel és a párolt hagymával összekeverjük, ízesítjük ételízesítővel és kevés sóval.
Sütés befejezése
A félig megsült csirkemellek tetejére rákenjük a tejfölös-hagymás-sajtos keveréket, majd alufólia nélkül további 10 percig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.
A hús mellé kínálhatunk párolt rizst, burgonyát vagy friss salátát.
Tipp
A mártásba tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy metélőhagymát is. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a sajtot részben füstölt sajtra is cserélhetjük.
