Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lilahagymás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 3 közepes lilahagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 3 kávéskanál só
  • bors
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítése

Előkészítés

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sóval és borssal ízesítjük. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a húst belerakjuk, aláöntünk fél deci vizet, majd alufóliával lefedve 180 °C-os sütőben kb. 25 percig sütjük.

Mártás

A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, és 3 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A reszelt sajtot a tejföllel és a párolt hagymával összekeverjük, ízesítjük ételízesítővel és kevés sóval.

Sütés befejezése

A félig megsült csirkemellek tetejére rákenjük a tejfölös-hagymás-sajtos keveréket, majd alufólia nélkül további 10 percig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.

A hús mellé kínálhatunk párolt rizst, burgonyát vagy friss salátát.

Tipp

A mártásba tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy metélőhagymát is. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a sajtot részben füstölt sajtra is cserélhetjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/lilahagymas-csirkemell/