Elkészítése
A csirkeszárnyak előkészítése
Először a csirkeszárnyak végeit levágjuk, amelyeket később felhasználhatunk leveshez. A húsdarabokat megsózzuk, és 15 percre félretesszük, hogy a só jól átjárja a szárnyakat.
A tésztamassza elkészítése
Egy tálban gyengén felverjük a tojást, majd hozzáöntjük a sört, és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A gombát, sonkát és a megmosott petrezselyemzöldet ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk, majd a sörös-tojásos keverékhez adjuk. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a massza kissé sűrűbb legyen, mint a szokásos palacsintatészta.
A szárnyak panírozása és sütése
A csirkeszárnyakat először lisztbe forgatjuk, majd a tésztamasszába mártjuk. Forró olajban, fedő alatt sütjük, hogy a szárnyak jól átsüljenek. Amikor az egyik oldal szép pirosra sült, megfordítjuk a szárnyakat, és fedő nélkül sütjük tovább, amíg mindkét oldal aranybarnára nem sül.
Ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető étel kiváló választás bármilyen alkalomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
