Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lucullusi csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl világos sör
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál bors
  • só

Elkészítése

A csirkeszárnyak előkészítése

Először a csirkeszárnyak végeit levágjuk, amelyeket később felhasználhatunk leveshez. A húsdarabokat megsózzuk, és 15 percre félretesszük, hogy a só jól átjárja a szárnyakat.

A tésztamassza elkészítése

Egy tálban gyengén felverjük a tojást, majd hozzáöntjük a sört, és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A gombát, sonkát és a megmosott petrezselyemzöldet ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk, majd a sörös-tojásos keverékhez adjuk. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a massza kissé sűrűbb legyen, mint a szokásos palacsintatészta.

A szárnyak panírozása és sütése

A csirkeszárnyakat először lisztbe forgatjuk, majd a tésztamasszába mártjuk. Forró olajban, fedő alatt sütjük, hogy a szárnyak jól átsüljenek. Amikor az egyik oldal szép pirosra sült, megfordítjuk a szárnyakat, és fedő nélkül sütjük tovább, amíg mindkét oldal aranybarnára nem sül.

Ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető étel kiváló választás bármilyen alkalomra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/lucullusi-csirkeszarny/