Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 evőkanál zsír (liba, vagy sertés )
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • majoránna

Elkészítése

Máj előkészítése

A májat megtisztítjuk, nehogy epe maradjon rajta, majd felezzük.

Zöldségek előkészítése

A hagymát, paprikát és paradicsomot félkarikákra szeleteljük.

Elkészítés

Egy serpenyőben zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, és 8-10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a májat, megsózzuk, megborsozzuk, majd megszórjuk majoránnával. Erős lángon pirítjuk kb. 8-10 percig, de ne főzzük és ne adjunk hozzá folyadékot.

Végül megszórjuk pirospaprikával, összerázzuk vele, majd 2-3 perc után levesszük a tűzről. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/magyaros-csirkemaj/