Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros tökös csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemell (el lehet készíteni, akár sertéshúsból is)
  • 0,5 kg gyalult tök
  • 0,5 csokor kapor
  • 1 db vöröshagyma
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • oliva olaj
Magyaros-tökös-csirke kép

Elkészítése

A tököt tegyük egy kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított kaporral, paprikával, ételízesítővel. Forgassuk össze alaposan. A hagymát és a csirkét kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Tűzről levéve fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, köménnyel. Öntsünk bele egy kicsi vizet, tegyük vissza a tűzre. Tegyük bele a húst és fehéredésig kevergessük. A tök tetejére öntsük rá a csirkét. Alufóliával lefedve süssük meg. A végén fólia nélkül süssük még 10-20 percig.

Akinek belefér dúsíthatja natúr joghurttal.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/magyaros-tokos-csirke/