Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkecomb
- 30 dkg csirkemáj
- 2 zsemle
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál sárgarépa
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A combokat megtisztítom, az ujjammal benyúlok a bőre alá, és kis zsebet alakítok ki, ahova a tölteléket töltöm. Ezután besózom a húst, és félreteszem.
A sárgarépát megtisztítom, és apró kockára vágom. A szikkadt zsemlét vízbe áztatom, a májat elkaparom, a vöröshagymát apró kockára vágom.
Ha a zsemle átázott, jól kinyomom belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverem. A masszát a combok bőre alá töltöm, a maradékot a tepsi közepére halmozom, és a megtöltött combokat elhelyezem körülötte. 1 dl vizet öntök alá.
Alufóliával lefedem, és 50 percig, 210 fokon sütöm, majd fólia nélkül még 15 percig.
Krumplipürével, párolt rizzsel és kompóttal, vagy befőttel tálalom.