Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db csirkemáj
  • 8 szelet császárszalonna (v. bacon)
  • só
  • fehér őrölt bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • 5 dkg margarin
  • 1,5-2 dl fehér bor


Elkészítése:

A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.

A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott, és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával. (hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egybemaradjon)

A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé a combokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

A meddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizi-bizit készítettem, de rizzsel, vagy krumplipürével is tálalhatjuk.

Tálaláskor helyezzük a pirosra sült húst, és a köretet a tányérra, majd úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/majjal-toltott-csirkecomb-baconbe-tekerve/