Elkészítése
A feldarabolt csirkét enyhén besózzuk, majd lisztben megforgatjuk, és kis zsiradékon hirtelen elősütjük. Az elősütött csirkedarabokat egy magas falú jénai tálba helyezzük, vagy olyan sütőtálba, amelynek fedele is van. Rászórunk 1-2 evőkanál majorannát, és ráöntünk kb. 1 liternyi levest.
A tálat a sütőbe helyezzük, és fedő alatt kb. 60-80 percig magas hőfokon pároljuk. Ezután a fedőt levesszük, és belekeverjük a tejfölt, amiben előzőleg egy evőkanálnyi lisztet elkevertünk. Még kb. 20 percig fedő nélkül összefőzzük.
Burgonyapürével tálaljuk. Fontos, hogy csontos húst használjunk, mert az adja meg igazán az ízét. Készítettem már házinyúlból is, abból is nagyon finom.
Ez az étel nálunk egy igazi „joker” fogás. Néhány csirkecomb és burgonya általában mindig akad itthon. Az elősütés és a burgonyapüré elkészítése az időigényes része, onnantól már magától megvan! Jó étvágyat hozzá!
