Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 mk majoránna
- fél mk őrölt bors
- késhegynyi kakukkfű, borsikafű, szurokfű
- 25 dkg margarin
- 1 kk mustár
- ízlés szerint szerecsendió, citromlé, só
- 1 közepes vöröshagyma
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk.
5 dkg margarinon megdinszteljük a hagymát, beletesszük a pirospaprikát, köményt és a májat. Resztelt májat készítünk. Hozzáadjuk a többi fűszert is (ízlés szerint). Ha kész, sózzuk és kihűtjük, majd a maradék margarinnal összemixeljük.
Ízesítjük mustárral, szerecsendióval, citromlével.
Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel, zöldségekkel kínáljuk.
[box style=”info”]Nagyon finom reggeli vagy vacsora, iskolába uzsonnára is kitűnő.[/box]

