Elkészítése
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk és szárnyas fűszerrel ízesítjük. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat elősütjük, hogy enyhén megpiruljanak.
A brokkolit sós vízben félpuhára főzzük, vagy ha van pároló edényünk, abban készítjük el, hogy megőrizze a zöldség az állagát és ízét.
Közben a lisztből, margarinból és tejből besamelmártást készítünk. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, folyamatos keverés mellett sűrű mártást főzünk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
A csirkemelleket egy tepsibe helyezzük, mindegyikre elosztjuk a félpuhára főtt brokkolit. Habzsák segítségével, vagy egyszerűen egy kanállal ráhalmozzuk a besamelt. A tetejére egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk.
Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára olvad, és az étel teljesen átsül. Melegen tálaljuk.
