Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marengói csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • filézett csirkemell
  • egy nagyobb fej salott hagyma (ennek hiányában gyöngyhagyma is használható)
  • 5-6 nagyobb paradicsom
  • 25 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 1-1,5 dl fehérbor
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • egy nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • zsiradék
  • fekete olívabogyó
  • garnélarák
  • tojás
  • pirítós


Elkészítése:

A csirkemell filét szeletekre vágjuk, sózzuk, durvára őrölt borssal meghintjük, majd zsiradékon megsütjük. A kész húsokat egy tálba szedjük.

A visszamaradt zsiradékba beletesszük a vékonyra felszeletelt hagymát, kissé megdinszteljük, majd felöntjük a fehérborral. A szeletelt gombát, a kockázott paradicsomokat, a zúzott fokhagymát és a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet a hagymára halmozzuk, kevés vizet öntünk alá és lassú tűzön puhára, szaftosra főzzük.

A végén hozzáadjuk a rákokat és az olívabogyót, majd felforraljuk.

A csirkemell szeletekre halmozunk a fantasztikus illatú szószból, majd egy tükörtojást is a tetejére teszünk. A körete pirított kenyérszelet lett, de nem is kíván nagyobb horderejű köretet maga mellé, ez így tökéletes és mondhatom mennyei fogás lett!
[box style=”info”]Különleges, karakteres ízvilág.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/marengoi-csirke/