Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marokkói csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • 1 zellerlevél
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés tárkony

Elkészítése

A fűszereket annyi vízben főzzük fel, amennyi a félbevágott csirkét ellepi, majd a csirkét hozzáadva jó puhára főzzük. Ha megfőtt, a csirkét feldaraboljuk, és forró tálra tesszük.

Az olajban megpirítjuk a lisztet és a paradicsompürét, majd felengedjük fél liter csirkefőző vízzel, alaposan összeforraljuk. Ezután hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tejfölt, hogy gazdagabb legyen a szósz. A kész mártást a csirkére öntjük, és forrón, spagettivel körítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/marokkoi-csirke/