Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Masnis kakaspörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szaftos kakashús a sok hagymával, paprikával és lecsóval főzve karakteres, gazdag ízt ad, a masni tésztával pedig laktató, házias fogássá válik.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Amikor már szép színe van, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd beleforgatjuk a darabolt kakashúst. Felöntjük vízzel, és sóval, borssal, valamint delikáttal ízesítjük.

Ezután hozzáadjuk az erős Pistát, a darabolt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor felforrt, belekeverjük a lecsót is. Fedő alatt lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és sűrű, ízletes szaftot kapunk.

Közben kifőzzük a masni tésztát bő, sós vízben, majd leszűrjük. A kész pörköltet a tésztával tálaljuk, forrón, gazdag szafttal meglocsolva.

Tipp

Ha még tartalmasabb fogást szeretnénk, egy kevés csípős paprikával fokozhatjuk az ízeket. Ünnepi vagy családi ebédeken is megállja a helyét, hiszen egyszerre laktató és hagyományos étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is