Elkészítése
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Amikor már szép színe van, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd beleforgatjuk a darabolt kakashúst. Felöntjük vízzel, és sóval, borssal, valamint delikáttal ízesítjük.
Ezután hozzáadjuk az erős Pistát, a darabolt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor felforrt, belekeverjük a lecsót is. Fedő alatt lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és sűrű, ízletes szaftot kapunk.
Közben kifőzzük a masni tésztát bő, sós vízben, majd leszűrjük. A kész pörköltet a tésztával tálaljuk, forrón, gazdag szafttal meglocsolva.
Tipp
Ha még tartalmasabb fogást szeretnénk, egy kevés csípős paprikával fokozhatjuk az ízeket. Ünnepi vagy családi ebédeken is megállja a helyét, hiszen egyszerre laktató és hagyományos étel.
