Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Masnis kakaspörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kakas
  • 3 fej vöröshagyma
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • delikát
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 4-5 evőkanál lecsó

Elkészítése

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Amikor már szép színe van, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd beleforgatjuk a darabolt kakashúst. Felöntjük vízzel, és sóval, borssal, valamint delikáttal ízesítjük.

Ezután hozzáadjuk az erős Pistát, a darabolt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor felforrt, belekeverjük a lecsót is. Fedő alatt lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és sűrű, ízletes szaftot kapunk.

Közben kifőzzük a masni tésztát bő, sós vízben, majd leszűrjük. A kész pörköltet a tésztával tálaljuk, forrón, gazdag szafttal meglocsolva.

Tipp

Ha még tartalmasabb fogást szeretnénk, egy kevés csípős paprikával fokozhatjuk az ízeket. Ünnepi vagy családi ebédeken is megállja a helyét, hiszen egyszerre laktató és hagyományos étel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/masnis-kakasporkolt/