Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Mázas csirkecombok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mázas csirkecomb egyszerű, mégis különleges fogás, amelyet a paradicsompüré, a méz és a fokhagyma ízletes páca tesz különlegessé. A sült hús kívül enyhén ragacsos, belül pedig szaftos marad, így családi ebédre vagy vacsorára is remek választás. Burgonyával és friss salátával kiegészítve teljes, laktató ételt kapunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A tepsit alufóliával kibéleljük, majd a megtisztított csirkecombokat besózzuk, és egymás mellé fektetjük a tepsibe.

Egy kisebb tálban összekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a mézet, a kakukkfüvet, az olívaolajat, valamint ízlés szerint frissen őrölt borsot. Ezzel a páccal alaposan bekenjük a csirkecombokat, majd letakarva, hűvös helyen egy órán át pihentetjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a bepácolt húst középső rácson addig sütjük, amíg kívül aranybarna mázat nem kap, belül pedig omlós és szaftos lesz.

Burgonyakörettel és paradicsomsalátával tálaljuk.

Tipp

A páchoz adhatunk kevés csípős paprikát vagy szójaszószt is, ha pikánsabb ízeket szeretnénk. A sütés végén érdemes a combokat pár percig grillezni, hogy a máz szép fényes és enyhén karamellizált legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is