Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mázas csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkecomb
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 teáskanál kakukkfű
  • 0,5 evőkanál olívaolaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A tepsit alufóliával kibéleljük, majd a megtisztított csirkecombokat besózzuk, és egymás mellé fektetjük a tepsibe.

Egy kisebb tálban összekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a mézet, a kakukkfüvet, az olívaolajat, valamint ízlés szerint frissen őrölt borsot. Ezzel a páccal alaposan bekenjük a csirkecombokat, majd letakarva, hűvös helyen egy órán át pihentetjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a bepácolt húst középső rácson addig sütjük, amíg kívül aranybarna mázat nem kap, belül pedig omlós és szaftos lesz.

Burgonyakörettel és paradicsomsalátával tálaljuk.

Tipp

A páchoz adhatunk kevés csípős paprikát vagy szójaszószt is, ha pikánsabb ízeket szeretnénk. A sütés végén érdemes a combokat pár percig grillezni, hogy a máz szép fényes és enyhén karamellizált legyen.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mazas-csirkecombok/