Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 10-15 szem cseresznyeparadicsom
  • 1 kis fej mogyoróhagyma
  • bazsalikom
  • mozzarella
  • parmezán
  • olívaolaj
  • tojás

A panírhoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
Mediterrán csirkemell

Elkészítése

Először a csirkemellet kettévágom, hogy egy nagyobb szeletet kapjak belőle. Sózom, borsozom, majd panírozom: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom. Kevés olajon aranybarnára sütöm mindkét oldalát, majd hagyom pihenni.

Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítek, és az apróra vágott mogyoróhagymát megfonnyasztom rajta. Hozzáadom a félbevágott cseresznyeparadicsomokat, és fűszerezem sóval, borssal, valamint egy kis olasz fűszerkeverékkel. Két bazsalikomlevelet apróra vágok, és a paradicsomhoz adom. Addig párolom, amíg a paradicsom megpuhul.

A kisütött csirkemelleket egy tepsibe helyezem, rákanalazom a megpuhult paradicsomos keveréket, majd mozzarella szeleteket teszek rájuk. A legvégén egy kis reszelt parmezánnal megszórom, és egy kevés olívaolajat is csorgatok rá, hogy ne száradjon ki a sütés során.

Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt szépen rá nem olvad a csirkemellekre. Tálaláshoz petrezselymes burgonyát vagy burgonyapürét ajánlok. Jó étvágyat kívánok!

Sztori:

Egy Michelin-csillagos séftől láttam, akinek nagy rajongója vagyok. Ez eddig az első olyan étel, amit még én is meg tudtam csinálni, nagyon egyszerű, és a paradicsom nagyon feldobja az amúgy kicsit unalmas csirkemellet. 🙂

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mediterran-csirkemell/