Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Tészta félék receptjei

Mediterrán csirkeragu kagylótésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 db csirkecomb 3 ek olívaolaj 2 db lilahagyma 4 gerezd fokhagyma 2 db sárgarépa 1 db padlizsán 1 db cukkini 1 tk bazsalikom 1 tk kakukkfű 1 ek petrezselyemzöld 5 dl sűrített paradicsom 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate) 5 dkg reszelt sajt (parmezán) só Elkészítése: A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
LigetiK
Beküldte: 2016.06.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezán)


Elkészítése:

A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi darabokra vágom.

A sárgarépát, padlizsánt, cukkinit és lilahagymát kockára vágom. A fokhagymát lereszelem, vagy fokhagyma présen átnyomom. Egy edényben, amibe minden belefog férni, megforrósítom az olajat, rádobom a sárgarépát, 5 perc pirítás után hozzáadom a csirke húst, megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel és fehéredésig pirítom.

Ezután hozzáadom a lilahagymát, fokhagymát, elkeverem, majd pár perc pirítás után hozzáadom a padlizsánt, cukkinit és 5 percig pirítom.

Végül beleöntöm a paradicsompürét, megsózom, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, összeforralom.

Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, nem főzöm teljesen készre, leszűröm és elkeverem a paradicsomos raguval.

Lefedem és 5 percig állni hagyom, ezalatt a tészta magába szívja a hiányzó paradicsomos, zöldséges nedvességet, amit a ragu eresztett. Párszor átkeverem.

Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is