Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Mediterrán gombás csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mediterrán gombás csirke egy egyszerűen elkészíthető, szaftos húsétel, amit a fűszerkeverék és a gomba íze tesz különlegessé. A sajt a végén kellemesen ráolvad a húsra, így egy krémesebb, tartalmasabb fogás születik. Hétköznapokra is ideális, de vendégváróként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sikli Timi
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan leszárítjuk. Mindkét oldalukat bedörzsöljük a mediterrán fűszerkeverékkel, és egy tepsibe fektetjük. Köré szórjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, amit szintén megszórunk kevés fűszerkeverékkel.

A tepsi aljába öntünk kevés vizet, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) egy órán át pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, a combokat megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt szépen ráolvad.

Tipp

Ha szeretnénk, a gombát kiegészíthetjük cukkínivel vagy paprikával. Friss salátával vagy párolt rizzsel tálalva teljes értékű fogás lesz belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is