Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán gombás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db egész csirkecomb
  • 40 dkg gomba (vagy amennyi a hús köré fér a tepsibe)
  • mediterrán fűszerkeverék
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan leszárítjuk. Mindkét oldalukat bedörzsöljük a mediterrán fűszerkeverékkel, és egy tepsibe fektetjük. Köré szórjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, amit szintén megszórunk kevés fűszerkeverékkel.

A tepsi aljába öntünk kevés vizet, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) egy órán át pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, a combokat megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt szépen ráolvad.

Tipp

Ha szeretnénk, a gombát kiegészíthetjük cukkínivel vagy paprikával. Friss salátával vagy párolt rizzsel tálalva teljes értékű fogás lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mediterran-gombas-csirke/