Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 4 sonkás medvesajt
  • 8 mini mozzarella golyó
  • 1 lila hagyma
  • 3-4 szárított paradicsom
  • 3-4 szelet friss paradicsom
  • bazsalikomlevél ízlés szerint
  • grill fűszersó
  • só ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl rosé bor


Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük (1-1,5 cm mélyedést vágunk.)

A mellfilét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval. Rálocsoljuk az egyik ek olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba. A közepénél a csirkemellet hosszában kettévágjuk és 10-15 percet pihentetjük.

Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma karikát, illetve szárított paradicsomot. Mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet is.

Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsolunk egy ek olívaolajat és ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk 2-3 karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsomkarikát.

Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig, közben a szafttal meglocsoljuk.

Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül. Addig hagyjuk, ameddig egy kis színt kap a csirke és ráolvad a mozzarella.

Rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

[box style=”info”]Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom.

Párolt zöldséggel, vagy salátával is kínálhatjuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mediterran-toltott-csirkemell/