Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás joghurtban pácolt csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 dl joghurt
  • 5 levél medvehagyma
  • só
  • őrölt fehérbors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olívaolaj

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, és szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A medvehagymát apróra vágjuk.

Elkészítés:

A joghurtot elkeverjük az apróra vágott medvehagymával, kevés sóval és őrölt fehér borssal. A csirkemell szeleteket egy mély tálba tesszük, és ráöntjük a joghurtos pácot. Lefedjük, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, de ha van időnk, akár egy napra is.

A pácolt csirkemelleket a pácból kivéve lecsepegtetjük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük, amíg aranybarnák és átsültek lesznek. A megmaradt joghurtos pácot a húsokra öntjük, és óvatosan felforraljuk, hogy a szósz besűrűsödjön.

Párolt zöldséggel és sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/medvehagymas-joghurtban-pacolt-csirkemell/