Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás tejben pácolt csirkecomb rántva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkecomb
  • 2 dl tej
  • só
  • 4-5 levél medvehagyma

A panírozáshoz

  • rozsliszt
  • tojás
  • teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, és a forgóknál kettévágjuk. A húst 2-3 helyen a csontig bevágjuk. A medvehagymát nagyon apróra vágjuk. A combokat megsózzuk. A medvehagymát elkeverjük a tejjel, és a combokat egy mélyebb tálba tesszük. Ráöntjük a medvehagymás tejet, majd a tálat hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára, de még jobb, ha egy egész napra hagyjuk pácolódni.

A pácolt combokat kivesszük a tálból, lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges folyadékot. A csirkecombokat először rozslisztbe, majd felvert tojásba, végül rozsos zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben bő étolajat melegítünk, és a combokat közepes lángon aranybarnára sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/medvehagymas-tejben-pacolt-csirkecomb-rantva/