Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás tejben pácolt grillezett csirkemell magvas vitaminsalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet bors
  • 6-7 nagyobb medvehagyma levél
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek olaj

Salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 db retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 fehér húsú paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 kk szezámmag

Öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A melleket alaposan megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Beletépkedjük a tiszta medvehagyma leveleket és jól összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.

Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntöttvas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.

Amíg sülnek a húsok, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát durvára reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát, a fehér paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket. Meghintjük szezámmaggal.

A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/medvehagymas-tejben-pacolt-grillezett-csirkemell-magvas-vitaminsalataval/