Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyszósz rizzsel és sült csirkecombbal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg magozott meggy
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 8 darab szegfűszeg
  • 4 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
  • 1 evőkanál keményítő
  • 4 darab csirke alsócomb
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • 2 teáskanál olaj

Elkészítése

A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy épp ellepje és ízesítjük a cukorral, fahéjjal, csipet sóval. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük (előtte a szegfűszeget vegyük ki). A keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a forrásban lévő meggyre öntjük és összekeverjük. Felforraljuk és kész a meggyszósz.

A rizst megmossuk és a hideg vízzel, sóval, ételízesítővel feltesszük főni és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.

A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és belekeverjük a rizsbe.

A combokat besózzuk. Kevés olajon, vízzel felöntve megpároljuk, majd zsírjára sütjük.

A kész combokat együtt tálaljuk a rizzsel és meggyszósszal.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/meggyszosz-rizzsel-es-sul-csirkecombbal/