Elkészítése
Töltelék elkészítése
A cukkinit, a paradicsomot, a vöröshagymát, a fokhagymát és az olajbogyót apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Hozzákeverjük a fűszereket (só, bors, bazsalikom, sáfrányos szeklice), majd az apróra kockázott füstölt sajtot is beleforgatjuk.
Csirke előkészítése és sütés
A csirkecombokat megmossuk, megsózzuk, majd a bőr alá betöltjük a zöldséges-sajtos keveréket. A combokat tepsibe fektetjük, aláöntjük a rosé bort, és alufólia alatt 20 percig pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és további kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás
A töltött csirkecombokat forrón tálaljuk, köretként párolt rizs vagy friss zöldsaláta illik hozzá a legjobban.
Tipp
A töltelékbe tehetünk aszalt paradicsomot vagy friss spenótlevelet is, hogy még mediterránabb ízvilágot kapjunk. Ha erőteljesebb aromát szeretnénk, a bort helyettesíthetjük egy kevés száraz fehérborral.
