Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Meiditerrán töltött csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mediterrán töltött csirkecomb különleges ízvilágot hoz az asztalra. A zöldségekkel, olajbogyóval és sajttal töltött omlós hús rosé borral párolva sül meg, így igazán szaftos és illatos fogás születik. Elegáns, mégis egyszerű étel, amely ünnepi vagy hétvégi ebédhez is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A cukkinit, a paradicsomot, a vöröshagymát, a fokhagymát és az olajbogyót apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Hozzákeverjük a fűszereket (só, bors, bazsalikom, sáfrányos szeklice), majd az apróra kockázott füstölt sajtot is beleforgatjuk.

Csirke előkészítése és sütés

A csirkecombokat megmossuk, megsózzuk, majd a bőr alá betöltjük a zöldséges-sajtos keveréket. A combokat tepsibe fektetjük, aláöntjük a rosé bort, és alufólia alatt 20 percig pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és további kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

A töltött csirkecombokat forrón tálaljuk, köretként párolt rizs vagy friss zöldsaláta illik hozzá a legjobban.

Tipp

A töltelékbe tehetünk aszalt paradicsomot vagy friss spenótlevelet is, hogy még mediterránabb ízvilágot kapjunk. Ha erőteljesebb aromát szeretnénk, a bort helyettesíthetjük egy kevés száraz fehérborral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is