Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meiditerrán töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb (egész, bőrös )
  • 1 db bébi cukkini
  • 1 szem paradicsom
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • 1 csipet sáfrányos szeklice
  • só
  • bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 1 dl rozé bor

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A cukkinit, a paradicsomot, a vöröshagymát, a fokhagymát és az olajbogyót apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Hozzákeverjük a fűszereket (só, bors, bazsalikom, sáfrányos szeklice), majd az apróra kockázott füstölt sajtot is beleforgatjuk.

Csirke előkészítése és sütés

A csirkecombokat megmossuk, megsózzuk, majd a bőr alá betöltjük a zöldséges-sajtos keveréket. A combokat tepsibe fektetjük, aláöntjük a rosé bort, és alufólia alatt 20 percig pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és további kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

A töltött csirkecombokat forrón tálaljuk, köretként párolt rizs vagy friss zöldsaláta illik hozzá a legjobban.

Tipp

A töltelékbe tehetünk aszalt paradicsomot vagy friss spenótlevelet is, hogy még mediterránabb ízvilágot kapjunk. Ha erőteljesebb aromát szeretnénk, a bort helyettesíthetjük egy kevés száraz fehérborral.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/meiditerran-toltott-csirkecomb/