Elkészítése
A májakat megtisztítjuk, majd enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Minden darabra vékony trappistasajtot és gombacsíkot teszünk, majd baconbe tekerjük. Üvegedénybe sorakoztatjuk őket. Ha elfogy a bacon, a csupasz májdarabokat a baconbe tekert darabok mellé helyezzük. A maradék gombát, a szálaira vágott hagymát és a fokhagymát a tetejére szórjuk, meglocsoljuk paradicsompürével, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Fólia nélkül, előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük.
A cukkinit héjastul, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megsózzuk és megborsozzuk. A finomra vágott lila hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat. Körülbelül 2 evőkanál rozsliszttel masszát keverünk belőle. Forró olajban, evőkanálnyi adagokban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
