Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • finomliszt
  • 1 kis fej vöröshagyma (reszelt )
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

A combokat félbevágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük, ezután lisztbe mártjuk. Az olajban ropogós pirosra sütjük őket, majd kivesszük és félretesszük.

Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, és ízesítjük cukorral, borecettel és egy csipet sóval. Felengedjük másfél pohár vízzel, majd felforraljuk.

Amikor a paradicsomos mártás felforrt, visszatesszük bele a húsdarabokat, és lefedve puhára pároljuk. Közben néha megkeverjük, hogy a liszt ne kapjon oda az edény aljára. Tálaláskor rizzsel vagy spagettivel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mexikoi-csirkecomb/