Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói tarhonyás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé (vagy filézett csirkecomb)
  • 45 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 30 dkg tarhonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • delikát
  • étolaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A megmosott csirkemellet vagy csirkecombot csíkokra vágjuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal és őrölt köménnyel. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, valamint a meghámozott és feldarabolt paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a húst, és egy kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.

Közben a tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a mexikói köretet, és puhára főzzük. Amikor a hús és a tarhonya is elkészült, összekeverjük őket, és már tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mexikoi-tarhonyas-hus/